Najtypickejšia vlastnosť kravičky je prežúvanie, denne prežúvajú 10-13 hodín

Nauč sa viac
Krava
Krava

Mlieko sa získava dojením z vemena. Kravička sa dojí 2-3-krát denne

Nauč sa viac

Predstavte si, že jedna kravička vyprodukuje približne až 25 litrov mlieka denne

Nauč sa viac

Z hygienických dôvodov sa musí surové mlieko tepelne spracovať a ošetriť

Nauč sa viac

Mlieko obsahuje: mliečny tuk, mliečny cukor – laktózu, bielkoviny, vitamíny a minerálne látky, z ktorých najdôležitejší je vápnik

Nauč sa viac

Spracovanie mlieka je pod stálym veterinárnym dozorom

Nauč sa viac

Mlieko obsahuje až 14 minerálnych látok , kde najdôležitejšie sú vápnik a fosfor. Vitamíny ako A a E sú dôležité pre normálny rast človeka, jeho dobrý zrak a odolnosť voči infekciám

Nauč sa viac

Mlieko a mliečne výrobky sú nezastupiteľným zdrojom potrebných výživových látok

Nauč sa viac

Súťažný kvíz










Odporúčame otočiť telefón na šírku pre lepšie zobrazenie.